En drøy måned igjen til sesongåpning

Selv om den offisielle sesongåpningen for laksefiske i Lakselva er 1. juni, er det veldig lite som tyder på at vi nærmer oss en ny sesong. Etter en uke med både snø og vind, varmer sola godt i dag, selv om varmegradene uteblir. Dette bærer også elva godt preg av.


Bortsett fra i de mest strykutsatte partiene, som her ved Pikkulompola, ligger isen enda som et beskyttende lag over elva.


Telegrafstryket i sone 1.

I lavlandet har det knapt nok smeltet et snøfnugg, og på fjellet er det veldig mye snø i år. Spå gjør man hvert år, ofte uten å få rett, men hvis varmen kommer plutselig i år kan vi nok få en stor flom. I påvente av laksesesongen, har vi enda mange fine dager igjen med snøscooterturer og isfiske her oppe.


Utsikt fra toppen av Gjøkenesbakken nedover i retning Pahanmukka. Også her oppe ligger isen og beskytter kommende generasjoner med laks, og ikke minst den viktige vinterstøingen.

God helg!