5 dager til offisiell åpning

Når man kikker ut vinduet er det ikke så mye som tyder på det som overskriften antyder, men det er allikevel en realitet.


Elva har begynt å øke litt i vannføring de siste dagene, men det er fremdeles ingenting som tyder på at vårflommen er nært forestående. Langtidsvarselet for Lakselv viser fremdeles minusgrader på natta, og på dagtid er det ingen tosifrede tall å spore.


Isen ligger fremdeles på både Øvrevann og Nedrevann, og som dere kan se av bildet ovenfor også på Gaggavann. Det skal det renne mye vann i Gaggavann før det renner over demningen og flomtoppen nås. Når det er sagt, så er det mye snø i fjellet, og hvis det først blir mildvær, så kan det snu fort.


Med drøye 20 kubikk i vannføring, ser man enda de øverste centimetrene av Flatsteinen.


Kairanen. Som dere ser er det mye snø i fjellet.